Polityka prywatności

Pragniemy poinformować, iż Smart Trader University Sp. z o.o. z siedzibą ul. Sobieskiego 20, 63-200 Jarocin, zobowiązuje się do ochrony prywatności użytkowników naszej strony, zwłaszcza dzieci. Naszą politykę ochrony danych osobowych opracowaliśmy na podstawie polskich (Ustawa o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 r., Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm.) i międzynarodowych przepisów prawnych. Zwracamy Państwa uwagę, iż korzystanie z tej strony internetowej lub którejkolwiek z pozostałych stron Smart Trader Univesity Sp. z o.o. oznacza Państwa akceptację naszej Polityki ochrony danych osobowych.

Jakie informacje zbieramy i jak je wykorzystujemy?

Zbieramy:

• dane osobowe (takie jak imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mailowy, itp.), oraz dane dotyczące zainteresowań które Państwo podają nam dobrowolnie,

• dane zbiorowe (informacje o tym, ilu odwiedzających zalogowało się na naszej stronie, strony, na które weszli, itp.).

Nasze strony można odwiedzać bez konieczności podawania nam swoich danych osobowych. W pewnych przypadkach jednak nie będą Państwo mogli uczestniczyć w niektórych promocjach ani otrzymywać informacji o naszych produktach czy nowościach.

Zbieramy, przechowujemy i wykorzystujemy tylko te Państwa dane osobowe, które przekazali nam Państwo dobrowolnie. Służą nam one do kontaktu z Państwem do odpowiadania na Państwa pytania lub reagowania na komentarze i prośby oraz w celu przesyłania Państwu informacji handlowej a także w celach marketingowych związanych z działalnością Spółki i innych wskazanych przez nas celach, z którymi Państwo się zapoznali. Będziemy także korzystać z Państwa danych osobowych, aby przygotować najbardziej interesujące dla Państwa serwisy (dlatego niekiedy możemy uzupełniać informacje zebrane już od Państwa o inne dane).

Jako administrator Państwa danych osobowych, informujemy, iż zgodnie z postanowieniami ustawy o ochronie danych osobowych z dn. 29 sierpnia 1997 r., (Dz.U. nr 133 poz. 883 z późn. zm.) mają Państwo prawo wglądu w swoje dane oraz prawo do ich poprawiania, uzupełnienia, uaktualnienia i sprostowania. Na naszych stronach można też wybrać opcję otrzymywania lub zaprzestania otrzymywania korespondencji od nas.

Cookies

1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Smart Trader University Sp. z o.o. z siedzibą ul. Sobieskiego 20, 63-200 Jarocin.

3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z Serwisu przez Użytkownika. Pliki cookies umożliwiają w szczególności:

a) utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

b) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

c) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

4. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

5. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

b) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

c) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika.

6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

7. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

8. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem wszystkoociasteczkach.pl lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.